Oppsett Outlook 2007

<< Tilbake

1. INTRODUKSJON

Outlook 2007 følger med Microsoft Office 2007 og er et avansert e-postprogram.

2. START PROGRAMMET

Start programmet ved å dobbelklikke på ikonet på skrivebordet eller ved å gå i Start-menyen nederst til venstre på skjermen

Ikon på skrivebordet

A) Veiviseren viser deg det du trenger å gjøre steg for steg.
Klikk Neste

Start programmet

B) Hvis ikke veiviseren starter automatisk, velger du Verktøy i menylinjen og deretter Kontoinnstillinger.

Kontoinnstillinger

Velg Ny... og klikk Neste. Huk av for Konfigurere serverinnstillingene eller flere servertyper manuelt
Klikk Neste.

konfigurere serverinnstillingene manuelt

3. VELG SERVERTYPE

Velg E-post på Internett og klikk Neste.

E-post på internett

4. LEGG INN DIN INFORMASJON

Brukerinformasjon

I feltet Navn skriver du navnet ditt slik du vil at mottakere av din e-post skal se navnet ditt. I feltet e-postadresse fyller du inn e-postadressen din, som du fikk da du bestilte internettabonnement hos Telenor. E-postadressen din er på formen brukernavn@online.no. Pass på å stave riktig.

Serverinformasjon

Her skriver du inn navn på Telenors e-postservere.
I nedtrekksmenyen Kontotype velger du POP3.
I feltet Server for innkommende e-post skriver du pop.online.no
I feltet Server for utgående e-post (SMTP) skriver du smtp.online.no

Påloggingsinformasjon

I feltet Brukernavn skriver du inn brukernavnet du har fått av Telenor (det som står foran @ i e-postadressen din). I feltet Passord skriver du inn passordet som du fikk oppgitt samtidig med brukernavnet og e-postadressen din. Hvis du haker av i boksen Husk passord trenger du ikke å skrive inn passordet hver gang du skal sende og motta e-post. Kontroller at boksen Krev pålogging med sikker godkjenning av passord (SPA) ikke er huket av.

Test innstillingene

Når informasjonen er fylt inn kan man teste om e-postkontoen er riktig satt opp. Du må være logget på Internett for å foreta denne testen. Du skal ikke legge inn informasjon under Flere innstillinger.
Klikk Neste når du har fylt inn informasjonen

teste innstillingene dine

5. FULLFØR

Du har nå angitt de nødvendige opplysninger.
Klikk Fullfør.

Fullfør oppsettet

Programmet er klart til bruk. Send en e-post til deg selv for å teste om alt virker.